اخبار شرکت ها

بزرگترین سمینار علمی-تخصصی آزمایشگاهی مشهد برگزار شد

به گزارش آیمد 90 بزرگترین سمینار علمی-تخصصی آزمایشگاهی برای ارتقای توان علمی آزمایشگاهی کشور در مشهد برگزار شد.

شرکت نویان نگین پارسیان تولیدکننده کیت های هورمون شناسی و ارائه دهنده دستگاه های IVD بر پایه ایمنی سنجی و تنها نماینده مجموعه شرکت های  Autobio در خاورمیانه با سابقه بیش از 15 سال فعالیت در حوزه آزمایشگاهی در راستای ارتقای توان علمی جامعه آزمایشگاهی کشور روز 29 آبان ماه سمیناری علمی را با حمایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مجمع انجمن های تشخیص آزمایشگاهی خراسان در شهر مشهد برگزار کرد.

در این مراسم که با حضور جمع کثیری از اعضای جامعه آزمایشگاهی استان خراسان رضوی در تالار شهید هاشمی نژاد بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد شاپور بدیعی معاونت محترم درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سعید اشکانی فر معاون امور آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مدیر گسترش بازار شرکت Autobio از چین و مدیر عامل و مدیران بخش های مختلف شرکت نویان نگین پارسیان حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم  محمد صالحی مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان به ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیت ها و خدمات شرکت تحت مدیریت خود پرداخت.

حضور مستقیم دولت در بازار موجب می شود تا روند تولید، زنجیره تامین و  رقابت با مشکل مواجه شود

به گفته صالحی شرکت نویان نگین پارسیان با هدف بهبود سطح تشخیص طبی و ارتقاء توان علمی و عملی آزمایشگاه ها و برای بهبود سلامتی بیماران در سال 1387 به طور رسمی کار خود را آغاز کرد.

بنابر گفته های مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان از آنجایی که در سال های ابتدایی تاسیس شرکت نویان، حجم تولید به مراتب کمتر از امروز بود و بیشتر بازار تشخیص توسط محصولات وارداتی تامین می شد و اکثر محصولات وارداتی بوده و به صورت تمام بسته بندی (full pack) به کشور وارد می شدند.

دغدغه شرکت نویان نگین پارسیان از همان روز اول تلاش برای بهبود کیفیت مورد نیاز در زنجیره تامین آزمایشگاه ها بود؛ البته بودند محصولاتی که نیاز آزمایشگاه ها را در سطوح پایین برطرف می کردند اما این محصولات نه از دقت بالایی برخوردار بودند و  نه تکنولوژی های روز دنیا به آنها وابسته بود در واقع محصولاتی وجود داشتند که به صورت طولانی مدت در صنعت آزمایشگاهی  توسط شرکت های واردکننده تامین می شدند و آزمایشگاه ها به دلیل آنکه  دسترسی به انتخاب جدیدی نداشتند مجبور به استفاده از این محصولات بودند.

این کارآفرین جوان تاکید می کند که هدف از تاسیس  شرکت نویان نگین پارسیان ارائه محصولات تشخیصی با کیفیت و مدرن بود تا حرف تازه ای در بازار محصولات آزمایشگاهی داشته باشد و مشکلات جامعه آزمایشگاهی را برطرف کرده و با دقت بالای خود بتواند میزان خطای آزمایشگاه را تا حد زیادی پایین بیاورد.

به گفته صالحی، در همین راستا شرکت نویان نگین پارسیان در سال 1387 برای اولین بار کیت های تشخیصی را به کشور وارد کرد که توانایی انکوباسیون (گرماگذاری) در دمای 37 درجه داشتند که دقت آنها نسبت به سایر محصولات بسیار بالاتر بوده و هست. هدف ما در نویان ارتقای صنعت آزمایشگاهی و افزایش کیفیت محصولات تشخیصی بوده که البته این هدف تا امروز نیز ادامه پیدا کرده به طوری که لوگو و شعار ما افزایش اعتبار و افزایش کیفیت به واسطه ی استفاده از تکنولوژی های نوین آزمایشگاهی است.

به گفته مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان متاسفانه در ایران به جای آنکه به بحث تشخیص اهمیت داده شود حجم زیادی از منابع دولت در حوزه درمان هزینه می شود در صورتی که در دنیا این موضوع برعکس است و دولت ها در تلاش هستند تا با سرمایه گذاری بیشتر در بحث تشخیص، بودجه بیشتری را در حوزه درمان حفظ کنند. متاسفانه در کشور ما این دید تا قبل از کرونا وجود نداشت اما در زمان کرونا دولت به ضعف در بحث تشخیص پی برد و کرونا صنعت تشخیص را ارتقاء داد.

به گفته محمد صالحی، تشخیص باید دقت و صحت بسیار بالایی داشته باشد؛ استفاده از  تکنولوژی های روز آزمایشگاهی و روش های نوین تشخیص، عدم وابستگی به سیستم های دستی و استفاده آزمایشگاه ها از سیستم های تمام اتوماتیک موجب شده تا علاوه بر کاهش هزینه ها در سطح آزمایشگاه مسئولان فنی بتوانند دقت بسیار بالایی را برای آزمایشگاه های خود به ارمغان بیاورند و این موضوعی است که باید انجام شود.

این مدیر جوان تاکید می کند: سیاست نویان تکنولوژی محور است محصولات نویان نگین پارسیان در بین تولیدکنندگان در لبه تکنولوژی قرار دارد موضوعی که تاپیش از این در انحصار تولیدکنندگان خارجی بود و شرکت نویان نگین پارسیان برای نخستین بار این مگاپروژه ملی را در سال 1400 به جامعه آزمایشگاهی ایران، بدنه دولت و نهادهای تصمیم گیری معرفی کرد و موفق شد تا علی رغم تغییرات زیاد بدنه دولت مجوز این محصولات را دریافت کند.

مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان تصریح کرد: متاسفانه تولیدکنندگان در کشور ما بر این عقیده هستند که همه چیز را ما باید در کشور خودمان بسازیم اما نباید فراموش کرد که تولید با کیفیت می تواند با استفاده از شبکه ارتباطی با شرکت های خارجی و روش های کاتالیزور برای رسیدن به تولید اتفاق بیفتد. تکیه بر توان داخلی صرف بدون کمک گرفتن از توان و علم شرکت های دیگر موجب از بین رفتن سرمایه های ملی و ضرر به سلامت مردم می شود اتفاقی که در دوران کرونا به علت خطاهای بالای تست هایی که در کشور انجام می شد تجربه شد و بسیاری از هموطنان به دلیل همین اشتباهات تشخیص آسیب های جدی متحمل شدند.

محمد صالحی در رابطه با مزیت رقابتی شرکت نویان نگین پارسیان در مقایسه با شرکت های تولیدکننده دیگر نیز تاکید می کند از همان ابتدای تاسیس، تکنولوژی و سطح فناوری در نظر گرفته شده است.

به گفته محمد صالحی در واقع شرکت نویان نگین پارسیان در تلاش است تا تکنولوژی های روز دنیا را در دسترس همگان قرار داده و هدف اصلی ما افزایش سطح فناوری جامعه آزمایشگاهی کشور است؛ ما در نویان نگین پارسیان به تولید هر نوع محصولی وارد نمی شویم؛ محصولات ما فناورانه محور است و همیشه در انتقال تکنولوژی سعی کرده ایم تا علاوه بر وارد کردن فناوری به کشور، با ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در کنار استفاده نیروی انسانی ایرانی و استفاده  بهینه از نیروهای انسانی تربیت شده در دانشگاه ها، مانع خروج منابع ارزی از کشور شویم.

مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان با اشاره به اینکه ما در سال 1400 با عقد قرارداد با یک دپارتمان از خروج حدود 3 هزار نیروی انسانی آزمایشگاهی از کشور جلوگیری کرده و آنها را مستقیما به بدنه صنعت منتقل کردیم گفت: نباید فراموش کرد که تحریم بین المللی تاثیری بر صنعت دارویی و آزمایشگاهی ندارد اما تحریم های داخلی می تواند ضربات سختی به بدنه این صنایع وارد کند.

به عنوان مثال سیاستگذاری اشتباه مانند اتفاقی که در خصوص  ارز 4200 تومانی افتاد دردسرهای فراوانی را برای تولیدکنندگان داخلی به وجود آورد. از سوی دیگر نبود کیت های تشخیصی به صورت گسترده و در نتیجه عدم پذیرش بیماران و همچنین ارسال حجم زیادی از تست های تشخیصی به خارج از کشور در کنار برنامه ریزی کارکردی برای انتقال فناوری ها و قیمت گذاری دستوری از جمله این مشکلات داخلی پیش روی صنعت آزمایشگاهی کشور است.

این مدیر جوان در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: بررسی پیشرفته ترین آزمایشگاه های کشور نشان می دهد به خاطر قیمت گذاری دستوری، بسیاری از آنها توان رقابت و سرمایه گذاری را از دست داده اند به این معنا که منابع درآمدی در دست ندارند تا بتوانند از آن برای بهبود خدمات و بروزرسانی عملکرد زیرساختی خود و جذب تکنولوژی های جدید تشخیصی استفاده کنند.

این کارآفرین و مدیر منتخب تصریح می کند: نکته مهمی که لازم است در این میان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد لزوم خروج دست دولت از بازار و بازگشت به نقش رگولاتوری و قانونگذاری و در نهایت خروج از بحث کنترل گری در بازار است. هنگامی که رقابت سالم در بازار اتفاق بیفتد و هنگامی که تولیدکنندگان توان رقابت با تامین کنندگان داخلی را پیدا کنند؛ کیفیت و دقت را در تولید محصولات خود بالا برده و تولیداتی با ضریب خطای پایین تری تولید می کنند که در نهایت منجر به افزایش کیفیت محصولاتشان می شود اما حضور مستقیم دولت در بازار موجب می شود تا هم روند تولید به خطر افتاده و هم زنجیره تامین و هم رقابت با مشکل رو به رو شود.

همچنین اگر دولت به دنبال بهبود شرایط برای شرکت های تولیدکننده در داخل کشور است باید زمینه را برای ورود مواد اولیه به کشور آسان کند تا شرکت ها مجبور نباشند برای تهیه ساده ترین مواد اولیه ماه ها در انتظار بمانند.

در این سمینار علمی یکروزه  Ethan Yun  مدیر گسترش بازار مجموعه شرکت های Autobio دیگر سخنران مراسم بود که به معرفی خدمات و محصولات این شرکت پرداخت.

کنترل کیفیت به بخش آنالیزی مربوط می شود

در بخش دیگر مراسم، مجید سزاوار رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی استان خراسان رضوی نیز در این مراسم با محوریت تضمین کیفیت در آزمایشگاه ها به سخنرانی پرداخت.

وی در سخنان خود با اشاره به اینکه فاجعه از زمانی شروع شد که مقوله استانداردسازی از صنعت به آزمایشگاه ها وارد شد. این در حالی است که ما در صنعت با اجسام بی جان طرف هستیم اما در آزمایشگاه طرف حساب ما جان آدم هاست.

سزاوار ادامه داد: هنگامی که صحبت از کنترل کیفیت می شود انگار وارد موضوع اصلی شدیم. درواقع کنترل کیفیت سیستمی برای پایش کیفیت تست های آزمایشگاهی، دقت و صحت تست ها است.کنترل کیفیت به بخش آنالیزی مربوط می شود اما تضمین کیفیت به کلیه فعالیت هایی که برای اطمینان از نتایج آزمایش ها انجام می شود.

وی افزود: نباید فراموش کرد که کیفیت یک امر جمعی است به طوری که اگر آزمایشگاه ها بهترین نیروها را داشته باشند اما به طور مثال شرکت تولیدکننده کیت در امر کیت رسانی خوب عمل نکند و یا کیت های تولیدی از کیفیت لازم برخوردار نباشند و یا مرجع سلامت همکاری های لازم را انجام ندهد و یا سایر عوامل دخیل استانداردهای لازم را رعایت نکنند نمی توان انتظار داشت که نتیجه حاصل از کیفیت برخوردار باشد.

در نهایت لازم است تا تمامی عوامل دخیل در خصوص حفظ کیفیت در کنار یکدیگر عمل کنند زیرا در این صورت است که می توان به نتایج حاصل از تست های آزمایشگاهی اعتماد کرد.

در بخش دیگری از این سمینار علمی نیز  جلسه پرسش و پاسخی با حضور شاپور بدیعی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار و در آن سوالات مسئولان فنی آزمایشگاه ها بررسی گردید.

معاونت درمان می تواند به عنوان بازوی کمک کننده وزارت بهداشت عمل کند

معاونت محترم درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشکر از زحمات کادر درمان و به خصوص مسئولان و فعالان امور آزمایشگاه تاکید کرد که بدون همت این بخش نمی شد دوران کرونا را پشت سر گذشت.

بدیعی تاکید کرد: یکی از اصلی ترین دلایلی که شهر مشهد از رتبه بسیار خوبی در  حوزه درمان کشور برخوردار است بخش امور مربوط به آزمایشگاه های این شهر است.

وی با تاکید بر اینکه حوزه معاونت درمان همیشه پشتیبان آزمایشگاه ها و مسئولان فنی آنهاست اعلام کرد: معاونت درمان به عنوان بخشی از وزارت بهداشت و درمان کشور می تواند با بیان مشکلات مربوط به حوزه آزمایشگاه ها و تلاش برای حل این مشکلات به عنوان یکی از بازوهای کمک کننده به وزارت بهداشت عمل کند.

در پایان این سمینار علمی یکروزه نیز گواهینامه های دوزبانه به شرکت کنندگان این سمینار اعطا شد. این در حالی است که شرکت نویان نگین پارسیان تصمیم دارد بدین منوال  سمینارهای علمی دیگری را نیز در شهرهای مختلف برگزار کند.

برچسب ها

نوشته های مشابه