اخبار تجهیزات پزشکی

مسیر ناهموار تولید تجهیزات آزمایشگاهی

به گزارش آیمد 90 با سرمایه گذاری در بخش تولید تجهیزات پزشکی علاوه بر کاهش و صرفه جویی ارزی و اشتغال زایی در نهایت شاهد تامین مستمر در این بخش خواهیم بود اما متاسفانه مافیای تجهیزات پزشکی با سنگ اندازی، تولیدکنندگان را مغلوب قدرت خود می کند. اینها بخشی از صحبت های محمد صالحی مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان است.

اگر چه تولیدکنندگان داخلی می‌توانند اکثر نیازهای کشور به تجهیزات پزشکی را تامین کنند اما مافیای این بخش با لابی گری برای واردات تجهیزات پزشکی مانع بزرگی برای صدور مجوزهای سرمایه گذاران در این زمینه شده اند.

نباید فراموش کرد که تولید کنندگان تجهیزات پزشکی می توانند علاوه بر ایجاد اشتغال برای صدها نیروی انسانی و جلوگیری از خروج مغزها در این صنعت، سهم واردات را با افزایش تولید داخلی کاهش دهند.

بسیاری از سرمایه گذاران از وضعیت بازار تجهیزات پزشکی به شدت گلایه مندند. آنها منتقدند که چرا واردکنندگان در تجهیزات پزشکی،می توانند به آسانی مجوز واردات دریافت کنند در صورتی که بسیاری از آنها برای دریافت مجوز تولید همان اقلام در داخل باید چند سال در انتظار بمانند و در آخر هم به نتیجه نرسند.

تضاد منافع در تجهیزات پزشکی

محمد صالحی مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان با بیان اینکه یکی از دلایل به سرانجام نرسیدن پروژه های بزرگ در ایران موانع ایجاد شده بر سر راه صدورمجوزها و عدم حمایت عملی از آنها است گفت: حدود دو سال است که با اداره کل تجهیزات پزشکی و وزارت بهداشت برای دریافت مجوزهای کارخانه تولید کیت های آزمایشگاهی در حال مذاکره هستیم و تا اکنون به غیر از اندکی از مجوزها که حدودا ۱۰درصد درخواست ما برای این پروژه را شامل می شود، هنوز برای بقیه مجوزی صادر نشده است.

محمد صالحی با بیان اینکه باید دست اندرکاران امر برای صدور مجوزهای کسب و کار با سرمایه گذار همکاری کنند تصریح کرد: یکی از مهم ترین مسائل تاخیر در صدور مجوزها بروکراسی های اداری است گفت: با توجه به اینکه مقوله زمان در سرمایه گذاری یکی از مهمترین موارد است انتظار می رود تا مسئولان در دولت سیزدهم هر چه سریع تر برای فراهم نمودن زمینه های لازم و ایجاد بستر مناس برای تولید اقدام اساسی و جد یه عمل آورند.

مدیرعامل شرکت نویان نگین پارسیان با انتقاد از عملکرد مدیران قبلی اداره کل تجهیزات پزشکی گفت: امیدواریم تا با تغییر رویکرد مدیریت پس از ورود دکتر جلال غفارزاده در اداره تجهیزات پزشکی زمینه های تسهیل گری برای شرکت ها فراهم شود.
محمد صالحی با اشاره به اینکه با تغییر دید در بدنه دولت، شعار سیستم ها به عمل خواهد رسید گفت: اگر به شعارهایی نظیر سرمایه گذاری در داخل، تولید، ورود تکنولوژی جدید به عرصه تولید و پرهیز از تکنولوژی قدیم در دولت عمل نشود تمامی این موارد در حد شعار باقی خواهند ماند.

وی با بیان اینکه وقتی سرمایه گذار برای دریافت مجوز بیش از یک سال و نیم معطل می ماند و در نهایت هم هیچ اتفاقی نمی افتد گفت: با این وضعیت قطعا سرمایه گذار به سمت فعالیت های دیگر برای بازده سودآوری کشانده می شود.

محمد صالحی با بیان اینکه 100 درصد تجهیزاتی که قرار است در کشور تولید شود اکنون به کشور وارد می شود افزود: شرکت نویان نگین پارسیان اولین شرکت تولیدی خواهد بود که در فاز اول حدود ۶۰ محصول پرکاربرد را از مرحله واردات به تولید داخلی خواهد رساند.

محمد صالحی به مصمم بودن شرکت نویان نگین پارسیان جهت نهایی کردن پروژه تولیدی خود اشاره کرد و گفت: البته نباید فراموش کرد که حمایت های خوب و سازنده ای از سمت مدیران و مسئولان در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر برای ادامه کار انجام شده و به شخصه امیدوارم تا اندک مسائلی که برای صدور مجوزها وجود دارد در حداقل زمان ممکن برطرف شود تا بتوانیم امسال این پروژه را به مرحله نهایی برسانیم.

مدیر عامل شرکت نویان نگین پارسیان به تاثیر تولید محصولات در داخل کشور بر رفع کمبود آنها اشاره کرد و بیان داشت: اگر بخواهیم این اتفاق بیفتد باید ابتدا چالش ها و بروکراسی های اداری برطرف شوند که در این صورت سرمایه گذاران زیادی جذب خواهند شد و در آینده نزدیک شاهد تولید محصولاتی که در حال حاضر کاملا وارداتی هستند خواهیم بود.

صالحی با اشاره به اینکه توان تولید تمامی ۲۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی با کد آی آر سی در داخل کشور وجود دارد بیان داشت: با تولید این اقلام در کشور علاوه بر کاهش هزینه، در زمینه اشتغال زایی حرکت موثری اتفاق خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه امسال در زمینه تجهیزات پزشکی با چالش روبرو هستیم اظهار داشت: محصولات تجهیزات پزشکی با دو چالش رو به رو خواهد بود چالش اول نگه داشتن قیمت این محصولات و قیمت گذاری آنها به صورت دستوری و چالش دوم کمبود منابع داخلی کشور چه به صورت ریالی و چه به صورت ارزی.

محمد صالحی با بیان اینکه دارو و تجهیزات پزشکی در تحریم نقشی ندارند گفت: علت کمبود موارد فوق خود تحریمی در داخل است و متاسفانه در این زمینه به جزئیات بجای کلیات پرداخته شده است.

وی در پایان ضمن تاکید بر اینکه لازم است تا مدیریت جدید در اداره کل تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی قدم های جدی تر و موثرتری جهت برطرف کردن مشکلات دریافت مجوزهای این شرکت بردارد گفت: باید در نظر داشت که دید متفاوت مدیریت جدید نسبت به مدیریت قبلی، فعالان اقتصادی در این زمینه را امیدوار کرده است.

گفتنی است؛ کلنگ کارخانه نویان نگین پارسیان که بزرگترین کارخانه تولید کیت و دستگاه آزمایشگاهی خاورمیانه است در تاریخ سیزدهم بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر بر زمین زده شد.

کارخانه نویان نگین پارسیان تولیدکننده محصولات تشخیصی با سیستم های تمام اتوماتیک حدود ۱۳۰ قلم محصول تشخیصی رجیستر شده و مداوم در آزمایشگاه های کشور توزیع می کند که با تولید این محصولات وارداتی علاوه بر کاهش و صرفه جویی ارز، اشتغال زایی و تامین مستمر این سیستم را شاهد خواهیم بود، در فاز اول ۷۵ نفر و فاز دوم و سوم ۲۵۰ نفر نیرو در سیستم کاری جذب خواهند شد./ منبع خبر 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن