اخبار تجهیزات پزشکی

وحید اسکویی: امان از تولیدکنندگان زیرزمینی

گفتگوی اختصاصی آیمد 90 با وحید اسکویی مدیرعامل شرکت کیمیا ژن پژوه پارس ، تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی

وحید اسکویی مدیرعامل شرکت کیمیا ژن پژوه پارس تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار آیمد 90 به موضوعات و مشکلات فعالان صنعت تجهیزات پزشکی اشاره کرد. ولی مهمترین نکته ای که مورد توجه داشت، فاجعه ای بود که از سوی تولیدکنندگان زیرزمینی و زیرپله ای متوجه صنعت تجهیزات پزشکی است. او در این گفتگو به موضوعات دیگری از قبیل بحث مطالبات فعالان تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی، دلایل عدم اهتمام به تهیه آمارنامه تجهیزات پزشکی و سوء مدیریت در این حوزه نیز اشاره داشت.

امان از تولیدکنندگان زیرزمینی

موضوع تولیدات زیرزمینی مسئله ای است که ضربه جبران ناپذیری به تولیدکنندگان وارد کرده است. ما قبلا برای رقابت با کشورهای کره ای، ژاپنی و آلمانی خیز برمی داشتیم و کمربندها را محکم می بستیم اما اکنون برای بقا باید با تولیدکنندگان زیرزمینی مبارزه کنیم.

دستگاه های تولید شده توسط تولیدکنندگان زیرزمینی فاقد کیفیت و کارایی لازم هستند و بعضا مشاهده شده که فیلتر، موتور، سیستم، مدار الکتریکی و سیم کشی این دستگاه ها مشکل دارند .

متاسفانه انجمن تولید کنندگان، اتحادیه ها و اداره کل تجهیزات هم قدم اثرگذاری در این زمینه بر نداشته اند

شاهد بودیم بعد از مدتی سانتریفوژ دستگاه تولیدشده در کارگاه های زیرزمینی، در آزمایشگاه می ترکد و به چندین نفر آسیب جسمی وارد می شود، اداره کل تجهیزات پزشکی هم اعلام می کند که مقصر خود خریداری بوده است که از این کارگاه ها و شرکت های زیرپله ای و زیرزمینی خرید انجام داده است، در صورتی که بارها لیست این تولیدکنندگان را در اختیار اداره تجهیزات پزشکی قرار دادیم، اما برخورد جدی در این زمینه صورت نمی گیرد.

تولیدکنندگان با اصالت و واقعی، برای حضور در نمایشگاه ها، سختی ها و مشکلات زیادی را پشت سر می گذاریم اما جالب است که تولیدکننده نماها به راحتی در نمایشگاه شرکت می کنند و تولیداتشان را به فروش می رسانند.

یکی از بزرگترین چالش های آماری ما همین تولیدکننده نماها و تولیدکنندگان زیرزمینی هستند که نمی خواهند آمار و اطلاعاتی از آنها منتشر شود.

شاهد هستیم که شرکت های زیرزمینی، دانش بنیان شدند و نتوانسته ایم فیلتر مناسبی برای جلوگیری از بزرگ شدن آن ها بگذاریم. واقعا چرا و چگونه این شرکت ها که فاقد اصالت هستند، در صنعت جایگاه پیدا کرده اند و محصولاتشان را عرضه می کنند؟

دخالت دانشگاه به این شکلی که در صدور مجوزها شاهد هستیم معنا ندارد. متاسفانه برای دریافت مجوز باید از فیلتر کارشناسان کار نابلد در اداره تجهیزات پزشکی عبور کنیم و همین موضوع سد راه تولیدکنندگان واقعی و اسباب تسهیل امور تولیدنماها شده است.

CE مجوز و استانداردی ارایه می دهد که دائما و به طور پیوسته استانداردهایش به روز شده است، اما اداره تجهیزات و وزارت بهداشت تا چه اندازه استانداردهایشان را به روز کرده اند؟

رانت و فساد دلیل اصلی عدم وجود آمارنامه

در خصوص فقدان آمارنامه تجهیزات پزشکی باید عرض کنم که دلیل اصلی عدم وجود آمارنامه در تجهیزات پزشکی را رانت و فساد می دانم و گرنه چه لزومی دارد اطلاعات، سربسته و خاکستری باشد؟


سوء مدیریت، بلای جان تولیدکنندگان واقعی

در این سال ها علاوه بر مشکلات اقتصادی، به دلیل سومدیریت و مدیریت افراد ناکارآمد و ناشی که الفبای تولید را نمی دانند ضربه های جبران ناپذیری به تولیدکنندگان با اصالت وارد شده است که نمونه ای از آن را در بحث تولیدات زیرزمینی مشاهده می کنیم

پیشنهاد

پیشنهاد من این است که تشکل های تخصصی بخش خصوصی، NGOها، انجمن ها و اتحادیه ها به جای تعامل بیش از حد با اداره کل تجهیزات پزشکی، در کنار تولیدکنندگان واقعی قرار بگیرند و با تولید کننده ها تعامل داشته باشند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن